Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żebym miała inne kolory galaretek było by ładniejsze ale i tak mi się podoba tym bardziej że sama se wymyśliłam. Deser wspaniały dla dzieci i nie tylko.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11953
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11953
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
2 kolorowe galaretki rozrobić każdą osobno w szklance wody.
Mleko zagotować i ostudzić. Jedną z galaretek kolorowych ostudzić, wlać do naczynia małego żaroodpornego i wstawić do lodówki.
Jedną kolorową galaretkę i przezroczystą każdą osobno rozpuścić w pół szklanki wody.Gdy galaretki są wystudzone dodać po pół szklanki wystudzonego zimnego mleka i dokładnie wymieszać.
Na galaretkę kolorową z lodówki wlać galaretkę z mlekiem wstawić do lodówki
i tak na przemian.
Wstawić do lodówki aby wszytko zastygło.