Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser na weekend? Z pewnością każdy ma te składniki w domu, więc nic prostszego jak je zrobić a przyjemność będzie murowana! Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Serdecznie zapraszam!
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1066
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3155
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1066
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3155
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
Biszkopty pokruszyć na małe kawałki. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem. W małym rondelku z wodą umieścić puszkę z masą kajmakową (otwartą). Gotować przez chwilę, od czasu do czasu mieszając. Masa po zagrzaniu będzie rzadsza. Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Banany pokroić na cienkie plastry, skropić sokiem z cytryny.
Przełożenie: Na dnie szklanek umieścić po 3 łyżki stołowe pokruszonych biszkoptów. Bitą śmietanę podzielić na trzy równe części i wyłożyć na biszkopty. Kolejno rozłożyć masę kajmakową. Dodać pokrojone banany i wylać tężejącą galaretkę. Deserki udekorować bitą śmietaną (przygotowaną z dodatkowej porcji) Smacznego!