Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty w wykonaniu deser.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1363
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 307
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1363
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 307
Składniki
Wykonanie: Pomarańcza dokładnie umyć i ugotować w skórce, następnie zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysto i wymieszać z masą pomarańczową. Następnie ubić białka na sztywno, wsypać mąkę i połączyć wszystkie składniki. Deser przełożyć do przygotowanych naczyń żaroodpornych. Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Możemy go podawać na zimno lub na ciepło.