Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ukoronowaniem każdego przyjęcia, w tym i ogrodowego, jest deser. Dziś proponuję banany z grilla. Są przepyszne.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15138
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15138
Składniki
Przygotować trzy kawałki folii aluminiowej. Dość spore, aby w każdy zawinąć po jednym bananie. Środek każdej folii posmarować masłem. Banany obrać i skroić sokiem z cytryny. Umieścić je na posmarowanych miejscach w folii. Wierzch każdego z nich posmarować miodem. Każdy banan zwinąć dokładnie w folię tak aby powstały pakieciki. Banany umieścić na obrzeżu grilla. Piec je 15-20 minut. Po ugrillowaniu folię rozchylić. Jeszcze ciepłe banany, posypać startą na tarce czekoladą, która się lekko roztopi.