Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ukoronowaniem każdego przyjęcia, w tym i ogrodowego, jest deser. Dziś proponuję banany z grilla. Są przepyszne.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19766
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2905
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3999
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19766
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2905
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3999
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Składniki
Przygotować trzy kawałki folii aluminiowej. Dość spore, aby w każdy zawinąć po jednym bananie. Środek każdej folii posmarować masłem. Banany obrać i skroić sokiem z cytryny. Umieścić je na posmarowanych miejscach w folii. Wierzch każdego z nich posmarować miodem. Każdy banan zwinąć dokładnie w folię tak aby powstały pakieciki. Banany umieścić na obrzeżu grilla. Piec je 15-20 minut. Po ugrillowaniu folię rozchylić. Jeszcze ciepłe banany, posypać startą na tarce czekoladą, która się lekko roztopi.