Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty deser z nutką słodkiego alkoholu
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17531
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6685
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17531
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6685
 
         
         
                Składniki
Galaretkę należy rozpuścić we wrzątku (500ml). Żelatynę rozpuścić w 30ml gorącej (nie wrzącej) wody. Wystudzić. Dobrze schłodzone mascarpone, śmietankę, cukier puder i likier ajerkoniakowy ubić na sztywną masę. Wlac przestudzoną żelatynę, krótko zmiksować. Część kremu wyłożyć do szklanek, pucharków, kieliszków, wlać lekko tężejącą galaretkę, na wierzch resztę kremu. Dowolnie udekorowac i schłodzić w lodówce kilka godzin. Smacznego :-).