Do góry

Desery Przepis na:

Deser z kremem ajerkoniakowym i galaretką

Deser z kremem ajerkoniakowym i galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10125

Dodano:

Odsłon: 1576

Smaczny, prosty deser z nutką słodkiego alkoholu

Składniki

  • galaretka truskawkowa 1
  • śmietanka 30% 400 ml
  • mascarpone 25 dag
  • ajerkoniak 150 ml
  • cukier puder 2 łyżki
  • żelatyna 2 płaskie łyżeczki
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Galaretkę należy rozpuścić we wrzątku (500ml).
    Żelatynę rozpuścić w 30ml gorącej (nie wrzącej) wody. Wystudzić. Dobrze schłodzone mascarpone, śmietankę, cukier puder i likier ajerkoniakowy ubić na sztywną masę. Wlac przestudzoną żelatynę, krótko zmiksować. Część kremu wyłożyć do szklanek, pucharków, kieliszków, wlać lekko tężejącą galaretkę, na wierzch resztę kremu. Dowolnie udekorowac i schłodzić w lodówce kilka godzin. Smacznego :-).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń