Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówkami oraz złotym kiwi. Możemy serwować go jako energetyczne śniadanie, zdrowy deser lub przekąskę w ciągu dnia.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Mango obieramy i pozbawiamy pestki, a pozostały miąższ miksujemy na jednolity i gładki mus*. Do zmiksowanego mango dodajemy jogurt naturalny, serek mascarpone oraz erytrytol** i energicznie mieszamy. * Do przygotowania deseru możemy też użyć gotowej pulpy z mango (ok. 200 g). ** Cukier puder z erytrytolu otrzymamy po zmieleniu go w młynku do kawy.
Powstałą masę przekładamy do szklanek lub pucharków, a na niej układamy borówki oraz pokrojone na kawałki kiwi. Deser schładzamy w lodówce i dekorujemy listkami świeżej mięty.
Do słodzenia możemy użyć także ksylitolu, miodu lub innego ulubionego słodzidła. Przy bardzo słodkim mango możemy całkowicie zrezygnować z dosładzania deseru.