Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówkami oraz złotym kiwi. Możemy serwować go jako energetyczne śniadanie, zdrowy deser lub przekąskę w ciągu dnia.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 169
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 315
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1542
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 169
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 315
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1542
Składniki
Mango obieramy i pozbawiamy pestki, a pozostały miąższ miksujemy na jednolity i gładki mus*. Do zmiksowanego mango dodajemy jogurt naturalny, serek mascarpone oraz erytrytol** i energicznie mieszamy. * Do przygotowania deseru możemy też użyć gotowej pulpy z mango (ok. 200 g). ** Cukier puder z erytrytolu otrzymamy po zmieleniu go w młynku do kawy.
Powstałą masę przekładamy do szklanek lub pucharków, a na niej układamy borówki oraz pokrojone na kawałki kiwi. Deser schładzamy w lodówce i dekorujemy listkami świeżej mięty.
Do słodzenia możemy użyć także ksylitolu, miodu lub innego ulubionego słodzidła. Przy bardzo słodkim mango możemy całkowicie zrezygnować z dosładzania deseru.