Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleko kokosowe z nasionami chia to znakomity pomysł na zdrowy deser lub pełnowartościowe śniadanie. Nasza wersja jest w pełni wegańska, ale śmiało możecie zmieszać mleczko kokosowe wraz z mlekiem krowim, w tej wersji również pudding wyjdzie smaczny. Dlaczego warto sięgać po nasiona chia? Nasiona chia zawierają dużo błonnika pokarmowego. Są bogate w kwasy tuszowe omega-3 i omega-6, które zbawiennie wpływają na nasz organizm. Dodatkowo są źródłem białka, dlatego powinny po nie często sięgać osoby na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej. Z czym podawać deser z mleka kokosowego? Najlepszym dodatkiem będą świeże owoce. Oprócz słodkiego mango znakomicie sprawdzą się truskawki, borówki amerykańskie czy maliny.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 52
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2847
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 151
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 52
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2847
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 151
Składniki
W większej misce wymieszaj ze sobą mleko kokosowe wraz z wodą. Wsyp nasiona chia i dodaj syrop klonowy.
Wszystkie składniki energicznie wymieszaj ze sobą, najlepiej za pomocą kuchennej rózgi. Następnie przelej do pojemników, w których będziesz chciał zaserwować deser z mleka kokosowego.
Włóż do lodówki na co najmniej na 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Mango umyj, osusz i obierz ze skórki. Pamiętaj, że owoc ma pestkę, dlatego ostrożnie odkrawaj miąższ. Następnie pokrój go w kostkę.
Tuż przed podaniem, na wierzch puddingu wyłóż pokrojone mango.