Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na 3-składnikowy deser z pierników, bananów i śmietany, którego jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Ta harmonijna kompozycja smaków doskonale łączy w sobie słodycz pierników, delikatność bananów oraz kremową konsystencję śmietany, tworząc niezapomnianą ucztę dla podniebienia. Gotowy w mig, deser jest doskonałym wyborem na szybką przekąskę lub słodki akcent po obiedzie.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456777
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1206
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456777
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1206
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Ciastka pierniki przekrawamy wzdłuż na pół. Banany kroimy w plastry. W misce umieszczamy śmietanę kremówkę i chwilę ją ubijamy ale nie na sztywno.
Na małym talerzyku układamy pokrojone pierniki w kształcie koła. Pierniki polewamy niewielką warstwą śmietany. Na warstwie śmietany układamy plastry bananów. Następnie powtarzamy warstwę piernika, śmietany i banana do wyczerpania się składników. W ten sposób formujemy deser w kształcie kopca. Powstały kopiec polewamy pozostałą śmietaną. Deser wstawiamy do lodówki na kilka godzin aż ciasto stężeje. Przed podaniem ciasto posypujemy startą czekoladą. Tak przygotowany deser przechowujemy w lodówce.