Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na 3-składnikowy deser z pierników, bananów i śmietany, którego jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Ta harmonijna kompozycja smaków doskonale łączy w sobie słodycz pierników, delikatność bananów oraz kremową konsystencję śmietany, tworząc niezapomnianą ucztę dla podniebienia. Gotowy w mig, deser jest doskonałym wyborem na szybką przekąskę lub słodki akcent po obiedzie.
Świąteczne smaki.
Odsłon: 88
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 53
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 100
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 191
Świąteczne smaki.
Odsłon: 88
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 53
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 100
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 191
Składniki
Ciastka pierniki przekrawamy wzdłuż na pół. Banany kroimy w plastry. W misce umieszczamy śmietanę kremówkę i chwilę ją ubijamy ale nie na sztywno.
Na małym talerzyku układamy pokrojone pierniki w kształcie koła. Pierniki polewamy niewielką warstwą śmietany. Na warstwie śmietany układamy plastry bananów. Następnie powtarzamy warstwę piernika, śmietany i banana do wyczerpania się składników. W ten sposób formujemy deser w kształcie kopca. Powstały kopiec polewamy pozostałą śmietaną. Deser wstawiamy do lodówki na kilka godzin aż ciasto stężeje. Przed podaniem ciasto posypujemy startą czekoladą. Tak przygotowany deser przechowujemy w lodówce.