Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29223
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2214
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29223
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2214
Składniki
Płatki jaglane przelać ciepłą wodą na sicie, żeby straciły goryczkę. W garnuszku zagotować mleko i dodać płatki. Chwile pogotować, mieszać. Płatki gotują się błyskawicznie. Wyłączyć gaz i pozwolić, żeby płatki wchłonęły mleko. Przełożyć do misy blendera i dodać cukier i sok z limonki. Dokładnie rozdrobnić. Część, 1/3 masy przełożyć do pucharka/ pucharków, a 1/3 masy do miseczki. Na białą masę położyć po kilka wiśni oprószonych cukrem pudrem. Do pozostałej masy dodać połamaną czekoladę. Ponownie rozdrobnić. Masę przełożyć do pucharka/ pucharków. Na ciemniej masie poukładać wiśnie. Przykryć jasną masą z miseczki i udekorować wiśniami, miętą. Schłodzić. Dzięki mrożonym wiśniom czas chłodzenia jest krótszy. Smacznego.