Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i smaczny deser. Serdecznie polecam.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 354
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 559
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3772
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 106
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5011
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 354
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 559
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3772
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 106
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5011
Składniki
Na dno pucharków wsypać po dwie łyżki ryżu preparowanego. Na to wyłożyć łyżką jogurt wymieszany z chia i miodem. Następna warstwa to znów ryż preparowany. Potem podduszone pokrojone jabłka. W czasie duszenia jabłek można dodać wody, aby się nie przypaliły. Nie muszą całkiem rozpaść się. Gorące jabłka wymieszać z galaretką, wystudzić i wyłożyć na wierzch pucharków. Dać do lodówki na 1-1,5 godziny. Przed podaniem można jeszcze przyozdobić ryżem.