Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam Was na lekką i pyszną galaretkę z herbaty zielonej. Wykonanie banalnie proste, a jaki ładny efekt prawda? Serdecznie zapraszam:)
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 5
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2084
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4077
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 5
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2084
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4077
Składniki
Krem jogurtowy: Na miskę ustawić sito, które wyłożyć ręcznikiem papierowym i wyłożyć jogurt. Wstawić do lodówki na całą noc. Kolejnego dnia wymieszać otrzymany kremowy jogurt z sokiem z cytryny i cukrem lub erytrolem.
Galaretka: Do rondelka przelać wodę, dodać torebki herbaty i zagotować. Przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień. Po minucie zdjąć rondelek z ognia i zostawić na 5 minut. Następnie wyjąć torebki herbaty i postawić rondelek ponownie na ogień. Gdy ponownie zawrze ,wsypać agar-agar i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i dodać miód. Wymieszać i ostudzić.
Wykonanie: 4 owoce liczi obrać i pokroić na ćwiartki. Ułożyć je w pucharkach i do każdego wlać po 125 ml galaretki i wstawić na godzinę do lodówki. Następnie nałożyć po 50 g kremu jogurtowego i oprószyć gorzką czekoladą.