Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszny, wysokobiałkowy deser z frużeliną jeżynową, borówkami i czekoladą. Szybki i prosty w przygotowaniu. Świetny także na wszelkiego rodzaju uroczystości i imprezy.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 171
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1259
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 232
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 171
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1259
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 232
Składniki
Jeżyny przełożyć do rondla dolać wodę, dodać erytrytol, sok z cytryny i podgrzewać na wolnym ogniu, aż owoce puszczą sok, a syrop zgęstnieje. Dodać łyżeczkę skrobi ziemniaczanej i energicznie wymieszać. Pozostawić do wystudzenia. Herbatniki rozdrobnić na piasek. Skyr i jogurt wymieszać, dodać posiekaną czekoladę.
Na spód szklanek nasypać herbatniki, ułożyć borówki, dodać 1/2 porcji skyru z jogurtem, 1/2 porcji frużeliny, ponownie porcję skyra z jogurtem i pozostałą porcję frużeliny. Wierzch udekorować borówkami, płatkami kokosowymi, posiekaną czekoladą i herbatnikami. Podawać od razu po przygotowaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu.