Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszny, wysokobiałkowy deser z frużeliną jeżynową, borówkami i czekoladą. Szybki i prosty w przygotowaniu. Świetny także na wszelkiego rodzaju uroczystości i imprezy.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
Składniki
Jeżyny przełożyć do rondla dolać wodę, dodać erytrytol, sok z cytryny i podgrzewać na wolnym ogniu, aż owoce puszczą sok, a syrop zgęstnieje. Dodać łyżeczkę skrobi ziemniaczanej i energicznie wymieszać. Pozostawić do wystudzenia. Herbatniki rozdrobnić na piasek. Skyr i jogurt wymieszać, dodać posiekaną czekoladę.
Na spód szklanek nasypać herbatniki, ułożyć borówki, dodać 1/2 porcji skyru z jogurtem, 1/2 porcji frużeliny, ponownie porcję skyra z jogurtem i pozostałą porcję frużeliny. Wierzch udekorować borówkami, płatkami kokosowymi, posiekaną czekoladą i herbatnikami. Podawać od razu po przygotowaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu.