Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam na podwieczorek pyszne deserki z truskawkami, ubitą śmietaną z serkiem mascarpone, płatkami kukurydzianymi i płatkami czekoladowymi. Deserki układane warstwami, udekorowane truskawkami i listkami mięty smakowały wybornie.
pucharki, mikser , szpryca, nóż,
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
Truskawki po umyciu i oczyszczeniu z szypułek pokroiłam na kawałki. Do trzech wysokich szklanek na sam spód włożyłam płatki kukurydziane, a do następnych trzech płatki czekoladowe. Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubijam na sztywną masę z cukrem pudrem a następnie połączyłam z serkiem mascarpone. Na płatki nałożyłam masę śmietankową następnie szprycę napełniłam masą kajmakową i wyciskałam pomiędzy śmietanę, na to nakładałam truskawki i znowu śmietana i truskawki. Udekorowałam listkami mięty.