Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam na podwieczorek pyszne deserki z truskawkami, ubitą śmietaną z serkiem mascarpone, płatkami kukurydzianymi i płatkami czekoladowymi. Deserki układane warstwami, udekorowane truskawkami i listkami mięty smakowały wybornie.
pucharki, mikser , szpryca, nóż,
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1161
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1161
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Truskawki po umyciu i oczyszczeniu z szypułek pokroiłam na kawałki. Do trzech wysokich szklanek na sam spód włożyłam płatki kukurydziane, a do następnych trzech płatki czekoladowe. Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubijam na sztywną masę z cukrem pudrem a następnie połączyłam z serkiem mascarpone. Na płatki nałożyłam masę śmietankową następnie szprycę napełniłam masą kajmakową i wyciskałam pomiędzy śmietanę, na to nakładałam truskawki i znowu śmietana i truskawki. Udekorowałam listkami mięty.