Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam na podwieczorek pyszne deserki z truskawkami, ubitą śmietaną z serkiem mascarpone, płatkami kukurydzianymi i płatkami czekoladowymi. Deserki układane warstwami, udekorowane truskawkami i listkami mięty smakowały wybornie.
pucharki, mikser , szpryca, nóż,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8904
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21842
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 507
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8904
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21842
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 507
Składniki
Truskawki po umyciu i oczyszczeniu z szypułek pokroiłam na kawałki. Do trzech wysokich szklanek na sam spód włożyłam płatki kukurydziane, a do następnych trzech płatki czekoladowe. Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubijam na sztywną masę z cukrem pudrem a następnie połączyłam z serkiem mascarpone. Na płatki nałożyłam masę śmietankową następnie szprycę napełniłam masą kajmakową i wyciskałam pomiędzy śmietanę, na to nakładałam truskawki i znowu śmietana i truskawki. Udekorowałam listkami mięty.