Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ekspresowe w przygotowaniu, a jednocześnie pyszne i apetycznie wyglądające deserki jogurtowe. Użyłam owoców leśnych, które zebrałam w ubiegłe wakacje i miałam jeszcze zachomikowane na dnie zamrażarki, oczywiście w sezonie można użyć świeżych. Jednak te mrożone dają dodatkowy efekt orzeźwienia i miłe uczucie ochłody w upalny dzień, dlatego gorąco polecam podczas majowego oraz letniego grillowania.
szklane słoiczki o pojemności 150-200ml
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17330
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 343
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3777
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 127
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 177
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17330
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 343
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3777
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 127
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 177
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 106
Składniki
Deser proponuję przygotować w słoiczkach o pojemności 150-200ml. Na dno każdego słoiczka dajemy czubatą łyżkę jogurtu, następnie łyżkę pszenicy, kilka malin, jeżyn i jagód. Dajemy drugą czubatą łyżkę jogurtu. Wierzch polewamy miodem i dekorujemy owocami, pszenicą i bazylią.