Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ekspresowe w przygotowaniu, a jednocześnie pyszne i apetycznie wyglądające deserki jogurtowe. Użyłam owoców leśnych, które zebrałam w ubiegłe wakacje i miałam jeszcze zachomikowane na dnie zamrażarki, oczywiście w sezonie można użyć świeżych. Jednak te mrożone dają dodatkowy efekt orzeźwienia i miłe uczucie ochłody w upalny dzień, dlatego gorąco polecam podczas majowego oraz letniego grillowania.
szklane słoiczki o pojemności 150-200ml
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13272
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 470
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9801
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13272
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 470
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9801
Składniki
Deser proponuję przygotować w słoiczkach o pojemności 150-200ml. Na dno każdego słoiczka dajemy czubatą łyżkę jogurtu, następnie łyżkę pszenicy, kilka malin, jeżyn i jagód. Dajemy drugą czubatą łyżkę jogurtu. Wierzch polewamy miodem i dekorujemy owocami, pszenicą i bazylią.