Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ekspresowe w przygotowaniu, a jednocześnie pyszne i apetycznie wyglądające deserki jogurtowe. Użyłam owoców leśnych, które zebrałam w ubiegłe wakacje i miałam jeszcze zachomikowane na dnie zamrażarki, oczywiście w sezonie można użyć świeżych. Jednak te mrożone dają dodatkowy efekt orzeźwienia i miłe uczucie ochłody w upalny dzień, dlatego gorąco polecam podczas majowego oraz letniego grillowania.
szklane słoiczki o pojemności 150-200ml
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2623
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 840
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2623
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 840
Składniki
Deser proponuję przygotować w słoiczkach o pojemności 150-200ml. Na dno każdego słoiczka dajemy czubatą łyżkę jogurtu, następnie łyżkę pszenicy, kilka malin, jeżyn i jagód. Dajemy drugą czubatą łyżkę jogurtu. Wierzch polewamy miodem i dekorujemy owocami, pszenicą i bazylią.