Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny deserek.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2545
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 758
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 216
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2545
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 758
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 216
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki, włożyć do rondla, wlać trzy łyżki wody i rozgotować pod przykryciem. Dodać cukier, cukier waniliowy, wymieszać i smażyć do rozpuszczenia się cukru. Tortownicę wyłożyć biszkoptami, wolne miejsca wyłożyć pokruszonymi biszkoptami. Nałożyć jabłka, przykryć biszkoptami. Ubić sztywno pianę z białek, dodać pod koniec odrobinę cukru i soku z cytryny. Pianę wyłożyć nierówno na powierzchni (nie wygładzać powierzchni). Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i gdy nabierze koloru słomki i z wierzchu jest obsuszona wyjąć z piekarnika. Kroić tak samo jak tort.