Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 94
Dodano: 17.03.2013
Odsłon: 20839
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Platki owsiane gorskie wsypujemy do garnuszka,zalewamy mlekiem i gotujemy okolo 15-20 min.Po ugotowaniu odstawiamy do przestygniecia.
Jablka obieramy ze skorki,wykrawamy gniazda nasienne,kroimy w plastry.Do garnuszka wlewamy wode,wsypujemy przygotowane jablka,dodajemy cynamon i gotujemy okolo 15 min (czas gotowania zalezy od tego jaka mase jablek lubimy w szarlotce).Po uzyskaniu odpowiedniej masy pozostawiamy do perzestygniecia.
Z bialek i cukru ubijamy pianke.
Niewielka foremke wykladamy papierem do pieczenia.
Do foremki wkladamy warstwami przestudzone platki,jabla i pokrywamy ubita pianka.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st.C
Wkladamy foremke i pieczemy przez 30 min.
Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku do przestygniecia (okolo 30 min).
Gotowe - SMACZNEGO.
Szarlotke mozemy podawac na cieplo lub zimno,na sniadanie lub podwieczorek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Maudie 18 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Wypróbuję Twoją wersję bo uwielbiam wszystko co z jabłuszkami,pozdrawiam:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

WZ-tek 18 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Bez przesady, zle tez nie wyglada . Nie filozofia jest podac badziewie pieknie wystrojone , a smaku zero. Ode mnie 5 teczka, bo ciasta z jablkami kocham nad wszystko.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 17 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Ale to nie wyglada dobrze0 Kto głosował? | Odpowiedz

EVAMI 17 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Super ! wiecej takich przepisow2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 17 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Pomysł na 5 :) Mam pytanie: jak dużą foremkę miałaś ? Chciałabym zrobić więcej i zastanawiam się czy podwojenie ilości składników wystarczy na moją foremkę :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

agamich77 17 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Wypróbuję, brzmi apetycznie.Dodaję do ulubionych:-)2 Kto głosował? | Odpowiedz