Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11330
Dodano: 01.03.2014
Odsłon: 9126
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Żelatynę należy zalać 3 łyżkami zimnej wody i odstawić do napęcznienia.
Podgrzać mleko z z kakao i miodem. Dodać żelatynę i dokładnie rozpuścić ją w mleku. Odstawić do ostygnięcia.
Wystudzone mleko z kakao i miodem oraz żelatyną wymieszać z jogurtem, przelać do pucharków i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Przed podaniem można posypać siekaną czekoladą lub ozdobić ulubionymi owocami. Smacznego :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

chwilkaaa 22 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
wygląda super ale ile ma być jogurtu?:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

anetaa26 02 marca 2014Zgłoś do usunięcia
pysznosci :) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz