Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny deser na bazie kaszy jaglanej. W sam raz kiedy chcesz zjeść coś słodkiego :)
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2498
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 226
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 115
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6398
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 315
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2498
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 226
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 115
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6398
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 315
Składniki
Ugotuj kaszę jaglaną. Do gotującej się wody wrzuć woreczek z kaszą, gotuj ją ok. 12 - 15 minut. Po tym czasie odcedź i ostudź kaszę. W między czasie obierz banana, pokrój na mniejsze kawałki, wrzuć do blendera. Dodaj jogurt, cukier brązowy lub ksylitol, pastę tahini, łyżkę mleka. Wszystko zmiksuj na w miarę gładką masę. jeśli masa jest za gęsta i nie chce się blenderować dodaj jeszcze trochę mleka.
Następnie połącz kaszę z przygotowaną masą bananowo - jogurtową, wszystko dobrze wymieszaj, umieść w miseczce. Udekoruj owocami i liśćmi np. mięty. Deser możesz włożyć do lodówki i zjeść po kilku godzinach.