Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny deser na bazie kaszy jaglanej. W sam raz kiedy chcesz zjeść coś słodkiego :)
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 326
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 230
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3367
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 326
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 230
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3367
Składniki
Ugotuj kaszę jaglaną. Do gotującej się wody wrzuć woreczek z kaszą, gotuj ją ok. 12 - 15 minut. Po tym czasie odcedź i ostudź kaszę. W między czasie obierz banana, pokrój na mniejsze kawałki, wrzuć do blendera. Dodaj jogurt, cukier brązowy lub ksylitol, pastę tahini, łyżkę mleka. Wszystko zmiksuj na w miarę gładką masę. jeśli masa jest za gęsta i nie chce się blenderować dodaj jeszcze trochę mleka.
Następnie połącz kaszę z przygotowaną masą bananowo - jogurtową, wszystko dobrze wymieszaj, umieść w miseczce. Udekoruj owocami i liśćmi np. mięty. Deser możesz włożyć do lodówki i zjeść po kilku godzinach.