Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny deser na bazie kaszy jaglanej. W sam raz kiedy chcesz zjeść coś słodkiego :)
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Ugotuj kaszę jaglaną. Do gotującej się wody wrzuć woreczek z kaszą, gotuj ją ok. 12 - 15 minut. Po tym czasie odcedź i ostudź kaszę. W między czasie obierz banana, pokrój na mniejsze kawałki, wrzuć do blendera. Dodaj jogurt, cukier brązowy lub ksylitol, pastę tahini, łyżkę mleka. Wszystko zmiksuj na w miarę gładką masę. jeśli masa jest za gęsta i nie chce się blenderować dodaj jeszcze trochę mleka.
Następnie połącz kaszę z przygotowaną masą bananowo - jogurtową, wszystko dobrze wymieszaj, umieść w miseczce. Udekoruj owocami i liśćmi np. mięty. Deser możesz włożyć do lodówki i zjeść po kilku godzinach.