Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny deser na bazie kaszy jaglanej. W sam raz kiedy chcesz zjeść coś słodkiego :)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4019
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1069
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 240
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34255
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4019
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1069
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 240
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34255
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Składniki
Ugotuj kaszę jaglaną. Do gotującej się wody wrzuć woreczek z kaszą, gotuj ją ok. 12 - 15 minut. Po tym czasie odcedź i ostudź kaszę. W między czasie obierz banana, pokrój na mniejsze kawałki, wrzuć do blendera. Dodaj jogurt, cukier brązowy lub ksylitol, pastę tahini, łyżkę mleka. Wszystko zmiksuj na w miarę gładką masę. jeśli masa jest za gęsta i nie chce się blenderować dodaj jeszcze trochę mleka.
Następnie połącz kaszę z przygotowaną masą bananowo - jogurtową, wszystko dobrze wymieszaj, umieść w miseczce. Udekoruj owocami i liśćmi np. mięty. Deser możesz włożyć do lodówki i zjeść po kilku godzinach.