Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny deser na bazie kaszy jaglanej. W sam raz kiedy chcesz zjeść coś słodkiego :)
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 103
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 158
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2565
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 103
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 158
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2565
Składniki
Ugotuj kaszę jaglaną. Do gotującej się wody wrzuć woreczek z kaszą, gotuj ją ok. 12 - 15 minut. Po tym czasie odcedź i ostudź kaszę. W między czasie obierz banana, pokrój na mniejsze kawałki, wrzuć do blendera. Dodaj jogurt, cukier brązowy lub ksylitol, pastę tahini, łyżkę mleka. Wszystko zmiksuj na w miarę gładką masę. jeśli masa jest za gęsta i nie chce się blenderować dodaj jeszcze trochę mleka.
Następnie połącz kaszę z przygotowaną masą bananowo - jogurtową, wszystko dobrze wymieszaj, umieść w miseczce. Udekoruj owocami i liśćmi np. mięty. Deser możesz włożyć do lodówki i zjeść po kilku godzinach.