Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne, delikatne ciasto, rozpływające się w ustach.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
Jajka ubić na puszysto z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Masę jajeczną wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 53 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na 3 części.
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody , wystudzić. Śmietanę ubić na puszysto , dodać ser mascarpone, wymieszać , dodać serek homogenizowany, galaretkę, rodzynki i żurawinę , wszystko wymieszać . Wyłożyć na środkowy pas.
Boki docisnąć dwoma pozostałymi. Schłodzić w lodówce 3 godziny. Herbatniki pokruszyć na drobno. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować boki domku i obsypać pokruszonymi herbatnikami. Środek udekorować skórką pomarańczową i drobnymi kawałkami czekolady.
Schłodzić i pokroić na porcje.