Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne, delikatne ciasto, rozpływające się w ustach.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Jajka ubić na puszysto z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Masę jajeczną wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 53 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na 3 części.
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody , wystudzić. Śmietanę ubić na puszysto , dodać ser mascarpone, wymieszać , dodać serek homogenizowany, galaretkę, rodzynki i żurawinę , wszystko wymieszać . Wyłożyć na środkowy pas.
Boki docisnąć dwoma pozostałymi. Schłodzić w lodówce 3 godziny. Herbatniki pokruszyć na drobno. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować boki domku i obsypać pokruszonymi herbatnikami. Środek udekorować skórką pomarańczową i drobnymi kawałkami czekolady.
Schłodzić i pokroić na porcje.