Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1569
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 888
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1569
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 888
Składniki
Słonecznik uprażyć na suchej patelni ( nie przypalić ).
Do blendera wsypać sezam, słonecznik i dodać miód.
Zmiksować na gładką masę. Jeżeli chcemy z bakaliami to dołożyć pod koniec miksowania . Ja tym razem zrobiłam chałwę bez bakali.
Masę przełożyć do formy, ja użyłam foremki silikonowej. Pozostawić w lodówce najlepiej na noc. Smacznego życzę.