Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 1624
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 85
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 1624
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 85
Składniki
Słonecznik uprażyć na suchej patelni ( nie przypalić ).
Do blendera wsypać sezam, słonecznik i dodać miód.
Zmiksować na gładką masę. Jeżeli chcemy z bakaliami to dołożyć pod koniec miksowania . Ja tym razem zrobiłam chałwę bez bakali.
Masę przełożyć do formy, ja użyłam foremki silikonowej. Pozostawić w lodówce najlepiej na noc. Smacznego życzę.