Do góry

Desery Przepis na:

Domowa chałwa.

Domowa chałwa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 169 Ocena: 2727

Dodano:

Odsłon: 358

Coś na ząb...

Składniki

  • 150 g sezamu
  • 75 g słonecznika
  • 60 g miodu
  • Można dodać bakalie: rodzynki, orzechy wg uznania
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowa chałwa.

Przygotowanie

  1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni ( nie przypalić ).

  2. Do blendera wsypać sezam, słonecznik i dodać miód.

  3. Zmiksować na gładką masę. Jeżeli chcemy z bakaliami to dołożyć pod koniec miksowania . Ja tym razem zrobiłam chałwę bez bakali.

  4. Masę przełożyć do formy, ja użyłam foremki silikonowej.
    Pozostawić w lodówce najlepiej na noc.
    Smacznego życzę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń