Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w sieci natrafiłam na wspaniały przepis na frużelinę. Jest tak dobry, że postanowiłam go puścić dalej w świat. Na forum gazety podaje go Limba.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1316
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1101
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2147
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1316
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1101
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2147
Składniki
podgrzewać w garnuszku wiśnie wraz z cukrem, do momentu aż cukier się rozpuści (nie dopuścić do zagotowania się!)
rozpuścić w 3 łyżkach wody mąkę ziemniaczaną
żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody
do wiśni dodać rozpuszczoną mąkę i żelatynę, chwile jeszcze podgrzewać mieszając.
po ostygnięciu masa ma taka żelową konsystencję idealną do gofrów, czy innych deserów.