Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki to zdecydowanie smak dzieciństwa :) Najlepsze oczywiście domowe :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17354
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 505
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 79
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 191
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 182
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17354
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 505
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 79
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 191
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 182
Składniki
Śmietankę zagotowuję i wkruszam do mniej czekoladę. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się rozpuści, a następnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Czekoladę odstawiam do wystygnięcia. Śliwki kroję w małą kostkę, dodaję pokruszone ciasto, migdały, orzechy, sok pomarańczowy i powidła. Mieszam, a następnie dodaję wystudzoną czekoladę. Całość mieszam do uzyskania gęstej masy. Z masy „toczę” kule i odstawiam do lodówki. W tym czasie rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia. Schłodzone bajaderki polewam czekoladą i czekam, aż czekolada zastygnie. Domowe bajaderki są gotowe. Smacznego :)