Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki to zdecydowanie smak dzieciństwa :) Najlepsze oczywiście domowe :)
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 264
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3526
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 351
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29323
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 264
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3526
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 351
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29323
Składniki
Śmietankę zagotowuję i wkruszam do mniej czekoladę. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się rozpuści, a następnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Czekoladę odstawiam do wystygnięcia. Śliwki kroję w małą kostkę, dodaję pokruszone ciasto, migdały, orzechy, sok pomarańczowy i powidła. Mieszam, a następnie dodaję wystudzoną czekoladę. Całość mieszam do uzyskania gęstej masy. Z masy „toczę” kule i odstawiam do lodówki. W tym czasie rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia. Schłodzone bajaderki polewam czekoladą i czekam, aż czekolada zastygnie. Domowe bajaderki są gotowe. Smacznego :)