Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę relaksu przy kawie. Takie domowe ciasteczka są super dodatkiem by spędzić kilka miłych chwil.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i jak już jest wyrobione to dzielimy ciasto na dwie kule
Żurawinę wysypujemy na deskę i kroimy na mniejsze kawałki, ponieważ dodamy je do jednej z kul. Kulę ciasta wyrabiamy do momentu aż wchłonie żurawinę.
Jak już wyrobimy ciasto z żurawiną to wałkujemy je na placek.
Tak samo robimy z drugą kulą ciasta. Jak mamy już placki z ciasta to wycinamy ciasteczka o różnych kształtach.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia na, którym układamy wycięte ciasteczka. Roztrzepanym jajkiem smarujemy ciastka i posypujemy brązowym cukrem. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st C góra i dół i wkładamy blachę z cisteczkami. Pieczemy około 20 minut aż ciaska zaczną się rumienić.
I tak oto wygląda efekt końcowy naszego działania. Jeśli się podoba to proszę dawajcie kciuk do góry, polecjcie i komentujcie. Smacznego