Do góry

Desery Przepis na:

Domowe czekoladki z dwóch! składników

Domowe czekoladki z dwóch! składników

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 47

Dodano:

Odsłon: 503

Przychodzę do was z kolejnym słodkim przepisem. Kojarzycie ciasteczka Reese's? Mniam, ale patrząc jednak na ich skład można mieć wyrzuty sumienia, więc dlaczego by nie zrobić ich samemu, zwłaszcza, że przepis jest banalny ;)

Składniki

  • 100 g czekolady mlecznej
  • 2 łyżki masla orzechowego
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowe czekoladki z dwóch! składników

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i po delikatnym przestudzeniu smarujemy dno foremek na babeczki. Odstawiamy na chwilę do lodówki, aby czekolada zastygła.

  2. Na zastygniętą czekoladę dajemy trochę masła orzechowego i możemy je delikatnie rozsmarować po czekoladzie.

  3. Na masło orzechowe dajemy drugą warstwę czekolady i ponownie czekamy aż zastygnie ;)
    Ot i cała filozofia. Czekoladki są na prawdę smaczne i wbrew moim oczekiwaniom nie aż tak słodkie. Dlatego możemy zrobić je wyższe;) Polecam z całego serca, Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń