Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kuleczki Rafaello, które przygotujecie w domu.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5678
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 67
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 585
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5678
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 67
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 585
Składniki
Cukier rozpuścić w pół szklanki gorącej wody. Odstawić do wystudzenia. 2 wafle zmielić lub zetrzeć na tarce. Za pomocą miksera wymieszać wszystkie składniki (wodę z cukrem, wafle, mleko w proszku, masło, 100 g wiórków kokosowych). Masę włożyć na pół godziny do lodówki, aby zrobiła się bardziej gęsta. Po 30 minutach formować z masy kulki, do środka włożyć migdał. Kuleczki obtoczyć w 100 g wiórków kokosowych. Gotowe Rafaello włożyć na kilka godzin do lodówki.