Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3815
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3815
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier i dalej ubijać. Potem dodawać do jednym żółtku i miksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitych jajek. Wymieszać łopatką (nie używać miksera). Na koniec dodać łyżkę oleju i ponownie delikatnie wymieszać. Na papierze do pieczenia narysować okręgi, posmarować je olejem i nałożyć ciasto. Piec ok. 7-10 min. w temp. 180C. Po upieczeniu omlety od razu zdjąć z papieru i zgiąć na pół. Poczekać aż ostygną. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Można dodać też fix do śmietany. Śmietanę przełożyć do środka omletów. Dodać owoce. Wierzch biszkoptów posypać cukrem pudrem.