Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3434
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 378
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54839
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3434
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 378
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54839
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier i dalej ubijać. Potem dodawać do jednym żółtku i miksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitych jajek. Wymieszać łopatką (nie używać miksera). Na koniec dodać łyżkę oleju i ponownie delikatnie wymieszać. Na papierze do pieczenia narysować okręgi, posmarować je olejem i nałożyć ciasto. Piec ok. 7-10 min. w temp. 180C. Po upieczeniu omlety od razu zdjąć z papieru i zgiąć na pół. Poczekać aż ostygną. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Można dodać też fix do śmietany. Śmietanę przełożyć do środka omletów. Dodać owoce. Wierzch biszkoptów posypać cukrem pudrem.