Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka pianka w czekoladzie - domowe kostki Ptasiego Mleczka
Forma 30 cm x 25 cm
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 169
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2075
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 507
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 169
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2075
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 507
Składniki
Żelatynę wsypać do szklanki. Zalać niewielką ilością mleka zagęszczonego. Odstawić na kilka minut, aby napęczniała. Resztę mleka zagotować. Dodać do niego napęczniałą żelatynę. Mieszać aż się rozpuści. Następnie odstawić, aby ostygło, musi być letnie. Co jakiś czas przemieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać porcjami cukier i cały czas miksować. Dodać łyżeczkę soku z cytryny, kilka kropel aromatu śmietankowego lub waniliowego i ponownie zmiksować. Do żelatyny dodać łyżkę piany i wymieszać. Dodać jeszcze jedną łyżkę i ponownie wymieszać. Włączyć mikser i małym strumieniem wlać żelatynę. Formę wyłożyć folią i przełożyć przygotowaną masę. Wyrównać wierzch. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Następnie wyjąć z formy i pokroić w kostki. Czekoladę rozpuścić razem z masłem. Zanurzać w niej kostki ptasiego mleczka i przekładać na papier do pieczenia. Ponownie włożyć do lodówki, aby czekolada stężała.