Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki domowy czekoladowy jest o niebo smaczniejszy od kupnego z torebki...
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15120
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15120
Składniki
do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier i posiekaną czekoladę. Podgrzewamy na małym ogniu często mieszając do rozpuszczenia czekolady.
W miseczce mieszamy skrobię kukurydzianą i sól; wlewamy do niej około 3/4 szklanki, mleka z czekoladą i mieszamy, tak aby nie było grudek.
Wlewamy masę z powrotem do garnka. Gotujemy budyń mieszając, aż zgęstnieje. Budyń nakładamy do pucharków i gotowe!