Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki domowy czekoladowy jest o niebo smaczniejszy od kupnego z torebki...
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1739
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15183
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4251
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8948
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1739
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15183
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4251
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8948
Składniki
do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier i posiekaną czekoladę. Podgrzewamy na małym ogniu często mieszając do rozpuszczenia czekolady.
W miseczce mieszamy skrobię kukurydzianą i sól; wlewamy do niej około 3/4 szklanki, mleka z czekoladą i mieszamy, tak aby nie było grudek.
Wlewamy masę z powrotem do garnka. Gotujemy budyń mieszając, aż zgęstnieje. Budyń nakładamy do pucharków i gotowe!