Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki domowy czekoladowy jest o niebo smaczniejszy od kupnego z torebki...
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7954
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1289
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13737
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7954
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1289
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13737
Składniki
do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier i posiekaną czekoladę. Podgrzewamy na małym ogniu często mieszając do rozpuszczenia czekolady.
W miseczce mieszamy skrobię kukurydzianą i sól; wlewamy do niej około 3/4 szklanki, mleka z czekoladą i mieszamy, tak aby nie było grudek.
Wlewamy masę z powrotem do garnka. Gotujemy budyń mieszając, aż zgęstnieje. Budyń nakładamy do pucharków i gotowe!