Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Przepis na domowy budyń waniliowy i czekoladowy. Prosty i szybki do przygotowania. Idealny deser dla niespodziewanych gości :-)
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 201
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 48
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 356
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 201
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 48
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 356
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Składniki
Wszystkie składniki mieszany trzepaczką w garnku i wstawiamy na palnik. Cały czas mieszamy do zagotowania. Gotowy budyń dzielimy na dwie części (1/3 i 2/3). Do mniejszej dodajemy kakao wg uznania lub kawałki czekolady i mieszamy. Do pucharków dajemy najpierw budyń waniliowy (na samym spodzie można dać pokruszone ciasteczka) następnie na górę budyń czekoladowy i ulubione dodatki (owoce, ciasteczka), można też przekładać budynie warstwowo. Smacznego!!!