Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Przepis na domowy budyń waniliowy i czekoladowy. Prosty i szybki do przygotowania. Idealny deser dla niespodziewanych gości :-)
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 99
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1351
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 308
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 69
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 99
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1351
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 308
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 69
Składniki
Wszystkie składniki mieszany trzepaczką w garnku i wstawiamy na palnik. Cały czas mieszamy do zagotowania. Gotowy budyń dzielimy na dwie części (1/3 i 2/3). Do mniejszej dodajemy kakao wg uznania lub kawałki czekolady i mieszamy. Do pucharków dajemy najpierw budyń waniliowy (na samym spodzie można dać pokruszone ciasteczka) następnie na górę budyń czekoladowy i ulubione dodatki (owoce, ciasteczka), można też przekładać budynie warstwowo. Smacznego!!!