Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Przepis na domowy budyń waniliowy i czekoladowy. Prosty i szybki do przygotowania. Idealny deser dla niespodziewanych gości :-)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23367
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 175
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 361
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 526
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23367
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 175
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 361
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 526
Składniki
Wszystkie składniki mieszany trzepaczką w garnku i wstawiamy na palnik. Cały czas mieszamy do zagotowania. Gotowy budyń dzielimy na dwie części (1/3 i 2/3). Do mniejszej dodajemy kakao wg uznania lub kawałki czekolady i mieszamy. Do pucharków dajemy najpierw budyń waniliowy (na samym spodzie można dać pokruszone ciasteczka) następnie na górę budyń czekoladowy i ulubione dodatki (owoce, ciasteczka), można też przekładać budynie warstwowo. Smacznego!!!