Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy budyń bardzo łatwo zrobić. Wystarczy kilka składników, które zazwyczaj każdy posiada w swojej kuchni.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117995
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2084
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1527
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117995
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2084
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1527
Składniki
Wykonanie budyniu; 2 szklanki mleka gotujemy z masłem i cukrem. W pozostałym mleku mieszamy żółtka i mąkę ziemniaczaną. Na gotujące mleko z cukrem i masłem wlewamy rozrobione mleko z mąką i żółtkami. Mieszamy dokładnie i gotujemy jeszcze około pół minuty. Zrobienie tapioki; Torebki herbaty wrzucamy na gotującą się wodę. Gdy puszczą esencję, wyjmujemy i wsypujemy suchą tapiokę. Gotujemy na małym ogniu, aż zrobi się przeźroczysta. Pod koniec dopiero dodajemy cukier. Przelewamy na sitku zimna wodą.