Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kajmak to idealny dodatek do babeczek lub innych słodkości
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 172
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 884
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 172
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 884
Składniki
Mleko wlać do garnka z grubym dnem, wsypać cukier i zagotować. Gdy mleko z cukrem się zagotuje zmniejszyć gaz i gotować około 2-3 godziny do uzyskania gęstej konsystencji. Będzie ona odpowiednia, gdy po wylaniu kropli kajmaku na talerzyk będzie zaraz zastygać. Wtedy wyłączyć gaz i wrzucić kostkę zimnej margaryny, dokładnie wymieszać i chwilę odczekać, aby kajmak przestygł. Od razu można przelać na kruche ciasto lub do pojemnika, który schowacie do lodówki. Smacznego :)