Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kajmak to idealny dodatek do babeczek lub innych słodkości
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 367
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1776
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 367
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1776
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Mleko wlać do garnka z grubym dnem, wsypać cukier i zagotować. Gdy mleko z cukrem się zagotuje zmniejszyć gaz i gotować około 2-3 godziny do uzyskania gęstej konsystencji. Będzie ona odpowiednia, gdy po wylaniu kropli kajmaku na talerzyk będzie zaraz zastygać. Wtedy wyłączyć gaz i wrzucić kostkę zimnej margaryny, dokładnie wymieszać i chwilę odczekać, aby kajmak przestygł. Od razu można przelać na kruche ciasto lub do pojemnika, który schowacie do lodówki. Smacznego :)