Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser na sobotnie popołudnie
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 709
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 83
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 709
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 83
Składniki
Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić. W garnku zagotować wodę z dodatkiem cukru/syropu z agawy. Do wrzącej wody wrzucić truskawki i gotować 1-3 min.
Dodać do garnka mąkę ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Cały czas mieszając od 1 do 2 min. Gotowy kisiel przelać do pucharków, udekorować i posypać cynamonem. Jeśli będzie za mało słodki można dodać syropu z agawy. Kisiel jest dobry na ciepło i na zimno :) Życzę smacznego :)!