Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser na sobotnie popołudnie
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6668
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154833
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6668
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154833
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Składniki
Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić. W garnku zagotować wodę z dodatkiem cukru/syropu z agawy. Do wrzącej wody wrzucić truskawki i gotować 1-3 min.
Dodać do garnka mąkę ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Cały czas mieszając od 1 do 2 min. Gotowy kisiel przelać do pucharków, udekorować i posypać cynamonem. Jeśli będzie za mało słodki można dodać syropu z agawy. Kisiel jest dobry na ciepło i na zimno :) Życzę smacznego :)!