Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wygrzebany w internecie. Tak jak szybko robi się wafelki tak szybko one znikają :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9710
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4481
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9710
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4481
Składniki
Masa mleczna: Mleko zagotować z cukrem w małym garnuszku i ostudzić. Masło ubić mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mleko cały czas miksując. Na koniec dodać mleko w proszku i dokładnie zmiksować.
Masa orzechowa: Orzechy laskowe posiekać i uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku. Masło, nutellę i kakao zmiksować, na koniec dodać orzechy i wymieszać.
Czekoladę mleczną i gorzką roztopić w kąpieli wodnej. Pierwszy wafel posmarować masą orzechową i przykryć drugim waflem. Następnie posmarować masą mleczną i przykryć trzecim waflem. Obciążyć np.książką i włożyć do stężenia kremów do lodówki. Wafle od strony kremu mlecznego posmarować płynną czekoladą (nie zdążyłam bo zdążyły zniknąć :)). Po zastygnięciu czekolady pokroić na kwadraty. Najlepiej smakują po wyjęciu z lodówki, gdyż krem jest wtedy zwarty. Smacznego :)