Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wygrzebany w internecie. Tak jak szybko robi się wafelki tak szybko one znikają :)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 780
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 202
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31418
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 450
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 780
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 202
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31418
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 450
Składniki
Masa mleczna: Mleko zagotować z cukrem w małym garnuszku i ostudzić. Masło ubić mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mleko cały czas miksując. Na koniec dodać mleko w proszku i dokładnie zmiksować.
Masa orzechowa: Orzechy laskowe posiekać i uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku. Masło, nutellę i kakao zmiksować, na koniec dodać orzechy i wymieszać.
Czekoladę mleczną i gorzką roztopić w kąpieli wodnej. Pierwszy wafel posmarować masą orzechową i przykryć drugim waflem. Następnie posmarować masą mleczną i przykryć trzecim waflem. Obciążyć np.książką i włożyć do stężenia kremów do lodówki. Wafle od strony kremu mlecznego posmarować płynną czekoladą (nie zdążyłam bo zdążyły zniknąć :)). Po zastygnięciu czekolady pokroić na kwadraty. Najlepiej smakują po wyjęciu z lodówki, gdyż krem jest wtedy zwarty. Smacznego :)