Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto łatwe w przygotowaniu -wychodzi rewelacyjnie
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3473
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 108
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3473
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 108
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Składniki
Na początek tortownicę smarujemy tłuszczem(masło lub margaryna,ew.olej) i wysypujemy bułką tartą. Jajka razem z cukrem ubijamy tak żeby wyszły bardzo puszyste prawie białe . Do naszego puszystego kogla-mogla dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao.Miksujemy.Następnie dodajemy olej oraz wodę-dokładnie miksujemy.Kakaową masę wlewamy do tortownicy i pieczemy ok.40 min.w piekarniku nagrzanym do 180C.Sprawdzamy patyczkiem-musi być suchy. Po wyjęciu z piekarnika ciasto studzimy-musi być zimne.Następnie ścinamy kopułę ciasta i wydrążamy środek zostawiając ok.1cm brzegów. Ciasto,które wycięliśmy kruszymy na drobne okruszki.Na dnie wydrążonego ciasta kładziemy banany-ile się zmieści i smarujemy je sokiem z cytryny by nie zmieniły koloru. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody.Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.Śmietanę razem z cukrem pudrem ubijamy na sztywno,nastepnie dodajemy startą czekoladę i mieszamy. Dodajemy żelatynę,mieszamy.Krem wykładamy na ciasto tworząc lekki stożek.Obsypujemy pokruszonym ciastem.W ten sposób powstał nam kopiec. Ciasto wstawiamy do lodówki na parę godzin ale najlepiej na noc. SMACZNEGO!!!