Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To słynne ciasto możemy zrobić samodzielnie w domu bez wykorzystywania gotowej mieszanki.
Masło, cukier, mleko, kakao, cukier wanilinowy rozpuszczamy w rondelku pilnując żeby mieszanka nie zagotowała się. Zostawiamy do ostygnięcia. Mąkę z proszkiem przesiewamy.
Do zimnej masy kakaowej dodajemy żółtka i miksujemy. Później wsypujemy mąkę z proszkiem. A na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Ciasto przekładamy do tortownicy (24cm) wysmarowanej masłem. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni, przez ok. 30 minut. Zostawiamy do ostygnięcia.
Następnie ścinamy wierzch ciasta i wydrążamy łyżką środek, zostawiając spód o wysokości ok 1,5 cm). W środku układamy banany.
Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy śmietan-fixy i cukier puder. Na koniec dodajemy startą lub drobno pokrojoną czekoladę. Mieszamy na najniższych obrotach miksera, do momentu połączenia się składników.
Następnie wykładamy masę z bitej śmietany, formując ją na kształt kopca i posypujemy pokruszonym ciastem delikatnie dociskając. Schłodzić w lodówce :) Smacznego.
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 267
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 52
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 37
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 139
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 506
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 548
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 267
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 52
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 37
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 139
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 506
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 548
Składniki
Masło, cukier, mleko, kakao, cukier wanilinowy rozpuszczamy w rondelku pilnując żeby mieszanka nie zagotowała się. Zostawiamy do ostygnięcia. Mąkę z proszkiem przesiewamy. Do zimnej masy kakaowej dodajemy żółtka i miksujemy. Później wsypujemy mąkę z proszkiem. A na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Ciasto przekładamy do tortownicy (24cm) wysmarowanej masłem. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni, przez ok. 30 minut. Zostawiamy do ostygnięcia.
Następnie ścinamy wierzch ciasta i wydrążamy łyżką środek, zostawiając spód o wysokości ok 1,5 cm). W środku układamy banany. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy śmietan-fixy i cukier puder. Na koniec dodajemy startą lub drobno pokrojoną czekoladę. Mieszamy na najniższych obrotach miksera, do momentu połączenia się składników. Następnie wykładamy masę z bitej śmietany, formując ją na kształt kopca i posypujemy pokruszonym ciastem delikatnie dociskając. Schłodzić w lodówce :) Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Kremówka
Desery
Ciasto z rabarbarem
Desery
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Desery
Tiramisu truskawkowe.
Kremówka
Klasyczna kremówka, to ciasto, które wymaga czasu na jej przygotowanie, lecz...
Odsłon: 114
Ciasto z rabarbarem
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 139