Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puddingi białkowe są ostatnio bardzo popularną przekąską. Niestety mają dość wysokie ceny. Można zrobić jednak wersję domową - równie pyszną i bardzo tanią.
Trzepaczka
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2756
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3980
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2756
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3980
Składniki
W połowie mleka rozprowadzamy proszek budyniowy. Drugą połowę mleka gotujemy. Dodajemy mleko z budyniem, gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając, aż budyń zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i dodajemy odżywkę białkową. Mieszamy bardzo dokładnie, aby nie powstały grudki - najlepiej użyć do tego trzepaczki. Budyń można zjeść na ciepło, ale ja wolę wersję zimną - po nocy w lodówce pudding smakuje dużo lepiej. Można go od razu spakować do pudełka i rano zabrać do pracy. Pudding możemy jeść z dowolnymi dodatkami - kakao, owocami lub łyżką dżemu. U mnie na zdjęciu jest wersja z malinami i kremem z deseru z poprzedniego dnia ;)