Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puddingi białkowe są ostatnio bardzo popularną przekąską. Niestety mają dość wysokie ceny. Można zrobić jednak wersję domową - równie pyszną i bardzo tanią.
Trzepaczka
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1427
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14942
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 958
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1427
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14942
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 958
Składniki
W połowie mleka rozprowadzamy proszek budyniowy. Drugą połowę mleka gotujemy. Dodajemy mleko z budyniem, gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając, aż budyń zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i dodajemy odżywkę białkową. Mieszamy bardzo dokładnie, aby nie powstały grudki - najlepiej użyć do tego trzepaczki. Budyń można zjeść na ciepło, ale ja wolę wersję zimną - po nocy w lodówce pudding smakuje dużo lepiej. Można go od razu spakować do pudełka i rano zabrać do pracy. Pudding możemy jeść z dowolnymi dodatkami - kakao, owocami lub łyżką dżemu. U mnie na zdjęciu jest wersja z malinami i kremem z deseru z poprzedniego dnia ;)