Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puddingi białkowe są ostatnio bardzo popularną przekąską. Niestety mają dość wysokie ceny. Można zrobić jednak wersję domową - równie pyszną i bardzo tanią.
Trzepaczka
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 88
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 88
Składniki
W połowie mleka rozprowadzamy proszek budyniowy. Drugą połowę mleka gotujemy. Dodajemy mleko z budyniem, gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając, aż budyń zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i dodajemy odżywkę białkową. Mieszamy bardzo dokładnie, aby nie powstały grudki - najlepiej użyć do tego trzepaczki. Budyń można zjeść na ciepło, ale ja wolę wersję zimną - po nocy w lodówce pudding smakuje dużo lepiej. Można go od razu spakować do pudełka i rano zabrać do pracy. Pudding możemy jeść z dowolnymi dodatkami - kakao, owocami lub łyżką dżemu. U mnie na zdjęciu jest wersja z malinami i kremem z deseru z poprzedniego dnia ;)