Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Profiterolki, czyli małe ptysie wypełnione kremem albo bitą śmietaną. Podaję Wam przepis na ciasto z mojego starego zeszytu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10645
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3286
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10645
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3286
Składniki
Zagotować wodę z margaryną. Dodać przesianą mąkę i intensywnie mieszać. Wystudzić, mieszając. Potem do masy dodawać po jednym jajku, dokładnie ucierając mikserem. Masę wyciskać na blaszkę z papierem do pieczenia, szprycą lub rękawem cukierniczym. Piec w temperaturze 200ºC przez około 30 minut . Ostudzić na kratce. Napełnić bitą śmietaną lub kremem budyniowym.