Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto uwielbia kokos tak jak ja, na prawdę polecam wykonać te ciasto. Smak obłędny!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22467
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14720
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4538
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43815
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 577
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 570
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22467
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14720
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4538
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43815
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 577
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 570
Składniki
biszkopt Jajka ubijamy ze słodzikiem/cukrem. Dodajemy do nich w takiej kolejności resztę składników ciągle mieszając:mąka, wiórki, olej, proszek do pieczenia, maślankę a w niej rozpuszczoną sodę. Przelewamy w formę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 50 min 180 stopni
masa W pół szklanki mleka roztrzepujemy budyń (nie gotujemy tego). Resztę mleka gotujemy i zanim zacznie się podnosić, dodajemy wiórki, płatki, budyń i jeszcze raz gotujemy krótko. Ostawiamy do przestygnięcia.
polewa Do dżemu dodajemy wodę i mieszamy aby zrobił się rzadki. Wrzucamy w rondelek, dodajemy kakao, masło i rozpuszczamy na małym ogniu mieszając. Odstawiamy do przestygnięcia.
Biszkopt kroimy na pół,przekładamy masą, polewamy polewą, posypujemy wiórkami i do lodówki na minimum 3 godz.