Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto uwielbia kokos tak jak ja, na prawdę polecam wykonać te ciasto. Smak obłędny!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 670
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1432
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458657
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1720
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 670
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1432
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458657
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1720
Składniki
biszkopt Jajka ubijamy ze słodzikiem/cukrem. Dodajemy do nich w takiej kolejności resztę składników ciągle mieszając:mąka, wiórki, olej, proszek do pieczenia, maślankę a w niej rozpuszczoną sodę. Przelewamy w formę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 50 min 180 stopni
masa W pół szklanki mleka roztrzepujemy budyń (nie gotujemy tego). Resztę mleka gotujemy i zanim zacznie się podnosić, dodajemy wiórki, płatki, budyń i jeszcze raz gotujemy krótko. Ostawiamy do przestygnięcia.
polewa Do dżemu dodajemy wodę i mieszamy aby zrobił się rzadki. Wrzucamy w rondelek, dodajemy kakao, masło i rozpuszczamy na małym ogniu mieszając. Odstawiamy do przestygnięcia.
Biszkopt kroimy na pół,przekładamy masą, polewamy polewą, posypujemy wiórkami i do lodówki na minimum 3 godz.