Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne ciasto do porannej kawki.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 100
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 100
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Składniki
Wykonanie: Żółtka, margarynę i cukier utrzeć. Dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Wyrobić ciasto i podzielić je na trzy części. Do jednej części dodać kakao, schłodzić w lodówce około 30 minut. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wyłożyć jedną część ciasta, rozłożyć pokrojone w plasterki gruszki, posypać orzechami. Na to położyć połowę ubitej piany, następnie wyłożyć kakaowe schłodzone ciasto (ciasto szarpiemy i układamy na pianę). Wykładamy drugą część ubitej piany i na górę wykładamy trzecią część ciasta postępują tak samo jak z ciastem kakaowy. Gotowy placek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. SMACZNEGO.