Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne ciasto do porannej kawki.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3318
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 121
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 279
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3318
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 121
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 279
Składniki
Wykonanie: Żółtka, margarynę i cukier utrzeć. Dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Wyrobić ciasto i podzielić je na trzy części. Do jednej części dodać kakao, schłodzić w lodówce około 30 minut. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wyłożyć jedną część ciasta, rozłożyć pokrojone w plasterki gruszki, posypać orzechami. Na to położyć połowę ubitej piany, następnie wyłożyć kakaowe schłodzone ciasto (ciasto szarpiemy i układamy na pianę). Wykładamy drugą część ubitej piany i na górę wykładamy trzecią część ciasta postępują tak samo jak z ciastem kakaowy. Gotowy placek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. SMACZNEGO.