Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne ciasto do porannej kawki.
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 213
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 223
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 311
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 73
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 213
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 223
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 311
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 73
Składniki
Wykonanie: Żółtka, margarynę i cukier utrzeć. Dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Wyrobić ciasto i podzielić je na trzy części. Do jednej części dodać kakao, schłodzić w lodówce około 30 minut. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wyłożyć jedną część ciasta, rozłożyć pokrojone w plasterki gruszki, posypać orzechami. Na to położyć połowę ubitej piany, następnie wyłożyć kakaowe schłodzone ciasto (ciasto szarpiemy i układamy na pianę). Wykładamy drugą część ubitej piany i na górę wykładamy trzecią część ciasta postępują tak samo jak z ciastem kakaowy. Gotowy placek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. SMACZNEGO.