Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z budyniem i malinami znikają jeszcze ciepłe.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1950
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421257
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2002
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1950
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421257
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2002
Składniki
Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy jajka i mąkę. Zagniatamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponowienie zagniatamy. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Budyń przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu, używamy tylko 450ml mleka i cukier. Z ciasta rwiemy kawałki, formujemy kulki. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy po łyżce budyniu i układamy maliny. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)