Do góry

Desery Przepis na:

Drożdżowe bułeczki z krówkami, twarogiem i kruszonką

Drożdżowe bułeczki z krówkami, twarogiem i kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2521

Dodano:

Odsłon: 3155

Drożdżowe bułeczki z krówkami, twarogiem i kruszonką to świetna propozycja na kolację do szklanki mleka.

Składniki

  • 4,5szklanki mąki,
  • 100 g cukru,
  • 20 g drożdży,
  • 2 jajka,
  • 1,5 szklanki mleka,
  • 50 g rozpuszczonego masła,
  • Nadzienie;
  • 300 g sera twarogowego,
  • 1 łyżka cukru,
  • 12 krówek.
  • Kruszonka
  • 150 g mąki pszennej,
  • 100 g cukru,
  • 100 g masła.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Drożdżowe bułeczki z krówkami, twarogiem i kruszonką

Przygotowanie

  1. Drożdże kruszymy do miski. Wsypujemy cukier i wlewamy ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
    Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne.

    Ciasto dzielimy na 12 części i robimy kulki.

    Twaróg mieszamy z cukrem.

    Kulki lekko spłaszczamy wykładamy łyżkę masy serowej i krówkę, zlepiamy tworząc kulę.Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.

    Składniki kruszonki mieszamy ze sobą.
    Posypujemy bułeczki.

    Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 12 października 2020 Ciekawi mnie jak wygląda krówka w środku. Ciekawy przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń