Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z makiem i kruszonką to świetny pomysł na kolację.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 306
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5114
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4886
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45085
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 672
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 306
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5114
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4886
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45085
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 672
Składniki
Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejce. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na 2 części, następnie wałkujemy cienko na prostokąty. Wykładamy połowę masy makowej i zwijamy w rulon, to samo robimy z drugą częścią. Składniki kruszonki łączymy ze sobą. Bułeczki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy kruszonką. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)