Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2519
Dodano: 06.12.2019
Odsłon: 1089
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejce.
Mąkę przesiewamy.
Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Ciasto dzielimy na 2 części, następnie wałkujemy cienko na prostokąty.
Wykładamy połowę masy makowej i zwijamy w rulon, to samo robimy z drugą częścią.
Składniki kruszonki łączymy ze sobą.
Bułeczki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Posypujemy kruszonką.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kucharka-amatorka 06 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Mój mąż za nimi przepada. Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz