Do góry

Desery Przepis na:

Drożdżowe bułeczki z malinami, serem i kruszonką

Drożdżowe bułeczki z malinami, serem i kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2397

Dodano:

Odsłon: 126

Drożdżowe bułeczki z malinami, serem i kruszonką znikają jeszcze ciepłe ze szklanką mleka.

Składniki

  • 4 szklanki mąki pszennej,
  • 100 g cukru,
  • 20 g drożdży,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 100 g masła.
  • Nadzienie;
  • 500 g sera twarogowego,
  • 3 łyżki cukru,
  • 3 łyżki śmietany 18%,
  • Około 300 g malin,
  • Kruszonka
  • 150 g mąki pszennej,
  • 100 g cukru,
  • 100 g masła.
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Drożdżowe bułeczki z malinami, serem i kruszonką

Przygotowanie

  1. Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i ciepłe mleko.
    Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
    Następnie dodajemy jajka i mąkę. Zagniatamy do uzyskania gładkiej konsystencji.
    Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponowienie zagniatamy.
    Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.

    Ser twarogowy mieszamy ze śmietaną i cukrem.

    Składniki kruszonki mieszamy ze sobą.

    Z ciasta rwiemy kawałki, formujemy kulki.

    Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy po łyżce masy twarogowej i układamy maliny.
    Posypujemy kruszonką.

    Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń