Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-05-2020
Smaczne drożdżówki z rabarbarem i truskawkami. Posypane kruszonką. Idealne do zimnego mleka lub ciepłej herbaty.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 663
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 214
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 342
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4625
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 663
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 214
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 342
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4625
Składniki
Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejce.
Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn drozdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.
Rabarbar obieramy i kroimy w 1 cm kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy rabarbar i truskawki, wsypujemy cukier. Dusimy na średnim ogniu około 20 minut, aż postawały dżem lekko zgęstnieje. Studzimy.
Składniki kruszonki łączymy ze sobą.
Z ciasta formujemy kulki wielkości większej mandarynki, spłaszczamy wykładamy po łyżeczce dżemu. Układamy na natłuszczoną i wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę piekarnikową. Posypujemy kruszonką. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)