Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Umiarkowanie słodkie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 726
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3958
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1371
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 726
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3958
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1371
Składniki
Mąkę przesiać. Masło rozpuścić w mleku. Drożdże wymieszać z niewielką ilością mleka. Dodać cukier waniliowy, syrop z agawy, szczypta soli.
Do przesianej mąki dodać: mleko z masłem, drożdże, cukier waniliowy, syrop z agawy, sól, 2 całe jajka, 1 żółtko(białko wykorzystać do posmarowania bułeczek) . Wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto wyrośnie ponownie wymieszać i jeszcze na chwilę odstawić.
Uformować bułeczki. Do każdej włożyć po kilka mrożonych śliwek. Posmarować białkiem.
Piec w temp. 180C około 20 minut.