Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Umiarkowanie słodkie.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 893
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 893
Składniki
Mąkę przesiać. Masło rozpuścić w mleku. Drożdże wymieszać z niewielką ilością mleka. Dodać cukier waniliowy, syrop z agawy, szczypta soli.
Do przesianej mąki dodać: mleko z masłem, drożdże, cukier waniliowy, syrop z agawy, sól, 2 całe jajka, 1 żółtko(białko wykorzystać do posmarowania bułeczek) . Wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto wyrośnie ponownie wymieszać i jeszcze na chwilę odstawić.
Uformować bułeczki. Do każdej włożyć po kilka mrożonych śliwek. Posmarować białkiem.
Piec w temp. 180C około 20 minut.