Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne pachnące i dobre na każdą okazję
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231692
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4931
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36202
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1389
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231692
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4931
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36202
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1389
        
        
                Składniki
Z mleka, łyżki cukru i drożdży przygotować zaczyn. Masło roztopić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę. Jak drożdże zaczną dobrze rosnąć wlać je do maki. Wymieszać. Dodać pozostałe składniki , ciasto dokładnie wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. W międzyczasie opłukać śliwki. Rozciąć na połówki i usunąć pestki.
Gdy ciasto wyrośnie posypać mąką stolnicę , ciasto rozwałkować na wielkość blachy (moja 26x35 ). Ciasto przełożyć do blachy . Na wierzchu skórkami do dołu poukładać śliwki. Pieczemy ok. 40 minut w 180topniach. Ciasto wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. smacznego