Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne pachnące i dobre na każdą okazję
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99445
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5798
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5799
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99445
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5798
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5799
Składniki
Z mleka, łyżki cukru i drożdży przygotować zaczyn. Masło roztopić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę. Jak drożdże zaczną dobrze rosnąć wlać je do maki. Wymieszać. Dodać pozostałe składniki , ciasto dokładnie wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. W międzyczasie opłukać śliwki. Rozciąć na połówki i usunąć pestki.
Gdy ciasto wyrośnie posypać mąką stolnicę , ciasto rozwałkować na wielkość blachy (moja 26x35 ). Ciasto przełożyć do blachy . Na wierzchu skórkami do dołu poukładać śliwki. Pieczemy ok. 40 minut w 180topniach. Ciasto wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. smacznego