Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne pachnące i dobre na każdą okazję
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25110
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25110
Składniki
Z mleka, łyżki cukru i drożdży przygotować zaczyn. Masło roztopić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę. Jak drożdże zaczną dobrze rosnąć wlać je do maki. Wymieszać. Dodać pozostałe składniki , ciasto dokładnie wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. W międzyczasie opłukać śliwki. Rozciąć na połówki i usunąć pestki.
Gdy ciasto wyrośnie posypać mąką stolnicę , ciasto rozwałkować na wielkość blachy (moja 26x35 ). Ciasto przełożyć do blachy . Na wierzchu skórkami do dołu poukładać śliwki. Pieczemy ok. 40 minut w 180topniach. Ciasto wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. smacznego