Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto, polecam ;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Drożdże kruszymy, mieszamy z łyżką cukru, lekko podgrzanym mlekiem i 4 łyżkami mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 20 minut. w miedzy czasie topimy masło. Resztę mąki wsypujemy do miski, dodajemy resztę cukru, jaja, sól, roztopione masło (może być lekko ciepłe) i wyrośnięty zaczyn. Wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne. Odstawiamy w ciepłe miejsce, żeby podwoiło objętość. Gdy wyrośnie odparowujemy i kroimy prostokąty. Między każdy prostokąt kładziemy masę rabarbarową i kroimy na kromki.
Masa rabarbarowa; na patelni prażymy cukier z masłem i rabarbarem. Aż zrobi się szklisty. Taka masę wykładamy na ciasto. Piekłam 35 min w 170 * z termoobiegiem.