Do góry

Desery Przepis na:

Drożdżowe naleśniki

Drożdżowe naleśniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18571

Dodano:

Odsłon: 2135

Pulchne naleśniki.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Drożdżowe naleśniki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Drożdże utrzeć z cukrem waniliowym, rozprowadzić odrobiną ciepłego mleka i pozostawić w ciepłym miejscu około 10 minut. Następnie wsypać mąkę, dodać żółtka, olej, wlać resztę letniego mleka, wyrobić ciasto i połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek. Jeszcze raz odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut do wyrośnięcia , po czym smażyć z obu stron na teflonowej patelni. Gotowe naleśniki smarować dżemem lub serem i zawinąć w ruloniki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń