Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem waniliowym, rozprowadzić odrobiną ciepłego mleka i pozostawić w ciepłym miejscu około 10 minut. Następnie wsypać mąkę, dodać żółtka, olej, wlać resztę letniego mleka, wyrobić ciasto i połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek. Jeszcze raz odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut do wyrośnięcia , po czym smażyć z obu stron na teflonowej patelni. Gotowe naleśniki smarować dżemem lub serem i zawinąć w ruloniki.