Do góry

Desery Przepis na:

Drożdżowe rogaliki z jabłkami

Drożdżowe rogaliki z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 8034

Dodano:

Odsłon: 10479

Drożdżowe rogaliki z jabłkami
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki na rozczyn umieścić w misce, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 15 minut.

    Pozostałe składniki na ciasto umieścić w misce oraz dodać wyrośnięty rozczyn. Ciasto wyrabiać do czasu, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Możemy również użyć miksera z hakiem do ciasta drożdżowego.

    Wyrobione ciasto wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce do podwojenia swojej objętości.

    W tym czasie jabłka obrać i pokroić na mniejsze kawałeczki.

    Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat posypany mąką podzielić na 4 części. Każdą cześć rozwałkować na kształt koła i podzielić na 8 trójkątów. Na szerszej części trójkąta ułożyć kawałki jabłek i zawinąć. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni ok. 15 minut, aż ładnie się zarumienią.
    Po wyjęciu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 02 listopada Piękne i pyszne.Z jabłuszkiem...mniam!!:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń