Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i mało pracochłonne ciasto drożdżowe. Robiłam z kilku przepisów tego typu drożdżowe, ale z tego przepisu jest najsmaczniejsze. Polecam. Ciasto najlepiej przygotować wieczorem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Składniki
Masło rozpuścić i wystudzić.
Na dno dużej misy wlać mleko o pokojowe temperaturze,dodać 3 jajka, dodać cukier, roztopioną margarynę, rozkruszone drożdże ,olej i szczyptę soli.NIE MIESZAĆ.Miskę przykryć ściereczką i pozostawić na całą noc.
Rano dodać mąkę i rodzynki i wszystkie składniki dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
Blachę /27x35/ wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu na ok.15 minut, aby jeszcze podrosło/
Przed włożeniem do piekarnika rozbełtać jajko i pędzelkiem posmarować wierzch ciasta.
Piekarnik rozgrzać do 180st.C i włożyć ciasto na ok.45 minut. SMACZNEGO!